Alle kleuren en vormen

Gevelstenen
op maat

Al meer dan 160 jaar gebruiken we voor onze stenen Groninger zeeklei, afkomstig uit de Dollardpolders en het Hogeland. Deze klei geeft onze stenen de typische oranje en rode kleur en duurzame kwaliteit. Met onze strengpers geven we de klei de juiste vorm en snijden het op maat. Dit speciale productieproces biedt meer mogelijkheden voor de vormgeving dan andere procestypes. Daarmee is het de perfecte basis voor onze Standaardcollectie en de Strating Specials. 

Strating Standaard Collectie

Standaardcollectie

Onze Standaardcollectie biedt een grote diversiteit aan gevelstenen. Deze metselstenen kun je bij ons altijd uit voorraad bestellen. Het assortiment beweegt mee met de vraag uit de markt. Zo weten we zeker dat er altijd snel een passende steen voor jouw project beschikbaar is.

  • Altijd op voorraad
  • Vandaag besteld, morgen beschikbaar
  • Wisselend assortiment

Ontdek de collectie

Strating Specials

Strating Specials

Ben je als architect op zoek naar een speciale, unieke steen die precies aansluit bij jouw visie? Dan zit je goed met de Strating Specials! Bepaal zelf de kleur, textuur en het formaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je inspireren door een aantal voorbeelden die we op aanvraag hebben geproduceerd.

  • Unieke gevelstenen
  • Bepaal zelf de kleur, textuur en formaat
  • Gemaakt in eigen huis met onze strengpers

Ontdek de collectie

Een lichte constructie met steenstrips

Onze steenstrips leveren we als breekstrips. Ze zijn licht van gewicht en eenvoudig te verwerken op diverse ondergronden, zoals isolatiepanelen en prefab-elementen. Omdat er voor de productie minder grondstof nodig is dan bij een doorsnee gevelsteen, zijn ze ook nog eens een duurzamere keuze. Behalve de afmetingen wijken de eigenschappen niet af van onze bestaande gevelstenen. Je kunt jouw ideale steenstrip dus zelf samenstellen, passend bij jouw wensen en project.

Meer ruimte met Dinkelstenen

Onze smalle gevelstenen, Dinkelstenen genoemd, hebben een breedte van 7 cm. Bij de productie is minder klei nodig en er kunnen meer stenen tegelijkertijd in de oven. Kies je deze gevelstenen voor je project, dan kies je voor een duurzaam product. Daarnaast zorgen Dinkelstenen voor slankere muren. Zo is er meer binnenruimte, of extra ruimte voor isolatie.

Een unieke uitstraling door te mixen

Wil je een kleurrijke of exclusieve gevel creëren? Combineer dan tot wel vijf verschillende gevelstenen in een maatwerk mix. Creëer diepte door het combineren van texturen, of visuele effecten door het combineren van kleuren en kleurtinten. De mogelijkheden zijn eindeloos en het eindresultaat gegarandeerd uniek. Onze gevelsteenmeesters helpen jou bij het samenstellen van een passende mix.

Jouw wensen als sample

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren. Met behulp van samples krijg je direct een gevoel bij de gekozen formaten, kleuren en texturen, en herken je ook de kwaliteit van onze gevelstenen.

Sample aanvragen

Jouw Wensen Als Sample
Gevelsteen Sample Aanvragen