Appartementen

Molukkenstraat Groningen

Sinds 2005 wordt de Nieuw-Indische buurt in Groningen vernieuwd. Het sluitstuk van deze wijkvernieuwing is het appartementengebouw aan de Molukkenstraat. Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Unie Architecten hebben samen het winnende ontwerp gemaakt. Dit concept sluit mooi aan bij de Amsterdamse Schoolarchitectuur uit de nabijgelegen wijken: gevels die rijk zijn aan dieptewerking, ritmiek en detaillering.

Untitled Design (4)
Untitled Design (5)

Gevel met rijke detaillering

Molukse motieven als basis

De combinatie van verschillende metselverbanden en toegepaste details vermindert de massiviteit van de blokken. Marten: “Bovenin is een patroon in het metselwerk te zien. Deze is gebaseerd op traditioneel Molukse motieven. Hier is onze witte steen VTS Windsor toegepast.” In de sokkel is een maatwerkvariant op de donkere Mussel Xtreme gebruikt. Marten: “Deze variant is gemaakt met een schijnvoeg. Hiermee werd het metselwerk uit het ontwerp praktisch mogelijk gemaakt.”

WALTER FRISART FOTOWERK 850 7751 1920Px72dpix75 8

Herkenbare horizontale lijn

De betonnen balkons zijn voorzien van verticale streepjes. Dit patroon komt terug in de donkere spekbanden. Marten: “Voor deze donkere randen hebben we speciale stenen gemaakt van 11 centimeter. Op verzoek van de architect is er een klein groefje in gemaakt. Deze horizontale lijnen zijn een mooie afscheiding van de diverse toegepaste metselverbanden.”

Gebruikte stenen

2

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen