Appartementencomplex

Groningen

De wijk Paddepoel in Groningen heeft in de afgelopen jaren een flinke metamorfose gehad. Vanaf de start van dit project in 2012 hebben wij al voor diverse bouwblokken en straten in de wijk passende gevelstenen geleverd. Altijd met een kleurrijk gamma, passend binnen het overkoepelende thema ‘ZON’. Het sluitstuk van dit meerjarenproject is het appartementencomplex aan de Dierenriemstraat. Ook aan deze gevels pronken de stenen van Strating.

Groningen Dierenriemstraat 850 2144 1920Px72dpix75 4
Groningen Dierenriemstraat 851 4430 1920Px72dpix75 3

De nieuwste ontwikkelingen

In een wijk vol Strating-stenen

Vanaf het moment dat de eerste fase van dit project is gestart hebben de ontwikkelingen in onze branche én in onze fabriek niet stilgestaan. De architect, Hans Overdiep van zofa architecten, heeft hier de vruchten van geplukt. Marten: “Door de jaren heen heeft hij steeds opnieuw gebruik kunnen maken van de laatste ontwikkelingen die wij toepasten. Zoals nieuwe materialen en grondstoffen om stenen te maken. En ook de mogelijkheden om nieuwe kleuren en tinten toe te passen hebben niet stilgestaan. Toen deze laatste fase aanbrak waren wij net gestart met het gebruik van nieuwe kleien. Iets wat direct is toegepast bij de gevels van deze appartementen. Het is leuk om zo samen iets te creëren.”

Groningen Dierenriemstraat 851 4429 1920Px72dpix75 2

Gevelstenen in het wijkthema

Dit appartement is onderdeel van een nieuwbouwwijk. Daarom heeft de architect goed gekeken naar hoe de gevel past binnen het complete plaatje en het wijkthema “ZON”. Dat zie je terug in de keuze voor een lichte kleurenmix van drie stenen. Die komen ook in andere appartementen en grondgebonden woningen in de wijk voor. De donkere gevelsteen in de sokkel sluit ook mooi aan op de nabije bebouwing.

Projectgegevens

  • Project: 29 Huurappartementen a.d Dierenriemstraat te Groningen
  • Opdrachtgever: Nijestee te Groningen
  • Architect: ZOFA te Groningen
  • Aannemer: Nijhuis Noord te Assen
  • Handelaar: Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel te Emmen
  • Adres: Grote Beer / Dierenriemstraat Paddepoel Zuid Oost te Groningen

Gebruikte stenen

Groningen Dierenriemstraat 851 4429 1920Px72dpix75 2

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen