Appartementencomplexen

Dokkum

De Houtkolk is een gebiedsontwikkeling aan de rand van het stadshart van Dokkum. Op dit voormalige industrieterrein zijn vier appartementencomplexen gebouwd. De architect wilde graag stenen in strengpersuitvoering, omdat die ook op lange termijn hun kwaliteit behouden. 

Appartementencomplexen Dokkum twee kleuren steen
Appartementencomplexen Dokkum overzicht

Passende stenen op voorraad

Standaardcollectie

Uit onze standaardcollectie kozen we samen met de Adema Architecten veel passende stenen voor dit project. Pieter Jan: “Het ontwerp bevat niet alleen verschillende stenen, maar ook diverse verbanden en voegkleuren. Daarom hebben we panelen gemaakt: een klein stukje gevel om het eindresultaat te illustreren. Een perfect middel om de architect het mogelijke eindresultaat te laten zien.”

Appartementencomplexen Dokkum schijnvoegsteen

Stenen met schijnvoeg

De terugliggende vlakken in de gevels geven de gebouwen een extra schaduweffect. Pieter Jan: "Dit detail uit het ontwerp vraagt om speciale maatwerkstenen. We hebben schijnvoegstenen ontworpen voor nog meer dynamiek: op maat gemaakte gevelstenen met een gleuf in het midden. Die gleuf wordt tijdens het metselen gevoegd. Wat aan de buitenzijde lijkt op twee stenen, is in werkelijkheid één steen. Dit zorgt voor een unieke uitstraling."

Gebruikte stenen

Appartementencomplexen Dokkum terugliggende vlakken 2

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen