Nieuwbouwwijk

Groningen

64 woningen en 58 appartementen vormen samen Het Ommeland. Deze energiezuinige ‘all-electric’ woonwijk in Groningen heeft een robuuste en industriële uitstraling. Onix Architecten was op zoek naar een oranjerode steen, ontwikkeld in de regio.

Het Ommeland vooraanzicht
Het Ommeland close-up

Regionale stenen

Oranjerode kleur

Dankzij een goede, jarenlange samenwerking en het regionale karakter was de keuze voor Strating snel gemaakt. Het kiezen van de juiste steen is de volgende stap. Pieter Jan: “Wij graven onze klei af in Groningen. Zo maken we stenen met de typische oranjerode kleur die je nergens anders vindt. Binnen onze brede collectie is de keuze gevallen op de Bourtange in waalformaat. Deels geëngobeerd en oranje-paars gereduceerd is dit precies wat de architect zocht.”

Het Ommeland stenen

Steenstrips en waalformaat

De woningen in de wijk zijn deels traditioneel gemetseld en deels prefab gebouwd. Naast stenen op waalformaat produceerden we daarom ook steenstrips. Een duurzame, kostenbesparende maar vooral ook lichtgewicht keuze. Dé oplossing voor delen in de constructie die minder gewicht konden dragen.

Projectgegevens

  • Project: Plan “Het Ommeland” te Groningen 122 woningen
  • Opdrachtgever: Brivec te Hardewijk
  • Architect: ONIX Architecten Groningen
  • Aannemer: Jorritsma Groningen
  • Handelaar: BMN te Groningen
  • Locatie: Friesestraatweg 207 Groningen

Gebruikte stenen

Het Ommeland stenen

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen