Nieuwbouwwijk

Eelderwolde

Nieuwbouwproject Ter Borch bestaat uit 3 karakteristieke deelbuurten. Voor de woningen in Rietwijk, gelegen aan het water, ontwikkelden we samen met de architect een gevelsteen die past bij de naam en de sfeer van de wijk.

Nieuwbouwwijk Eelderwolde Straat
Nieuwbouwwijk Eelderwolde Achteraanzicht

Speciaal ontwikkelde structuur

Stenen die passen bij de omgeving

Een speciaal ontwikkelde structuur geeft de gevel zijn unieke uitstraling: een patroon dat horizontaal doorloopt. Dit hebben we gecreëerd met zelfgemaakte tandwielen. Architect Aron van Delft: "Om het horizontale effect te versterken, hebben we de stenen stootvoegloos in de gevel gezet. Dit kan dankzij een kleine 'hap uit de steen' die is gevuld met specie. Je ziet dit aan de buitenzijde niet terug." De specifieke rietbruine kleur hebben we met behulp van een mangaan slurry gecreëerd. Zo sluiten kleur en structuur mooi aan bij de natuurrijke omgeving. 

Lokale grondstoffen en productie

Aron van Delft: "Hoe mooi is het dat we grondstoffen gebruiken uit deze provincie, echte Groninger zeeklei. En omdat de fabriek van Strating in de buurt is ben ik er regelmatig geweest. Door met elkaar te spreken en de stenen in handen te houden is experimenteren eenvoudiger. Want het draait om meer dan de productie van een steen: het is een samenwerking."

Projectgegevens

  • Project: 10 vrijstaande woningen en 2 halfvrijstaande woningen Rietwijk Noord te Eelderwolde
  • Opdrachtgever: Bouwbedrijf Kooi Appingedam
  • Architect: AAS Architecten Groningen
  • Aannemer: Bouwbedrijf Kooi Appingedam
  • Handelaar: Kuipers Bouwmaterialen en Steenhandel te Veendam
  • Locatie: Plan Ter Borch Rietwijk Noord a.d Keizerlibel Eelderwolde

Gebruikte stenen

Nieuwbouwwijk Eelderwolde Steen 2

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen