Restauratie en nieuwbouw

Bolsward

Cultuur Historisch Centrum De Tiid biedt ruimte aan een museum, bibliotheek en het gemeentelijk archief. Dit voormalige stadhuis in Bolsward is compleet gerestaureerd en uitgebouwd. Voor het nieuwbouwgedeelte, ontworpen door Adema Architecten, werd een steen gezocht die aansloot bij de strengperssteen uit de bestaande bouw. En zoek je een strengperssteen van Nederlandse bodem, dan kom je vanzelfsprekend bij Strating uit.

Bolsward De Tiid 850 2562 1920Px72dpix75 2
Bolsward De Tiid 851 4643 1920Px72dpix75 1

Maatwerk strengpersstenen

Met nerfje en sintering

Op locatie hebben we de stenen uit de bestaande bouw bekeken. Dit maakte de wensen voor de nieuwbouwstenen goed duidelijk. Pieter Jan: “Als basis hebben we onze rode Wilgum genomen. Op detailniveau hebben we aanpassingen gedaan, want het gladde oppervlak gaf deze strengperssteen een uitstraling die te modern was. Met een klein nerfje en een sintering is het verschil gemaakt: een nieuwe steen die mooi aansluit bij het historische karakter van de bestaande bouw.”

Bolsward De Tiid 850 2584 1920Px72dpix75 4

Kleur, structuur en vorm

Met een stuk of zeven varianten van deze nieuwe steen zijn we naar de architect gegaan. Pieter Jan: ”Dankzij voorbeeldpanelen konden zij het eindplaatje zien, met de juiste voegkleur.” Naast de juiste kleur en structuur is er ook naar de vormen uit het ontwerp gekeken: “De vele verspringingen en uitstekende kopjes zijn details die we van tevoren goed hebben bekeken. En deze aanpassingen waren allemaal haalbaar binnen ons standaard productieproces.”

Gebruikte stenen

Bolsward De Tiid 850 2584 1920Px72dpix75 4

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen