Schoolgebouw

Amsterdam

Aan de rand van de Amsterdamse Zuidas is een nieuwe school gebouwd voor de Amsterdam International Community School. Architect Mecanoo ontwierp een uniek gebouw dat qua volume, kleur en structuur mooi aansluit bij de omgeving. Van Dijk Gevelstenen, verantwoordelijk voor de gevels in dit project, zag ons als ideale partner voor de ontwikkeling van de grote hoeveelheid maatwerkstenen.

Amsterdam Int School voorkant
Amsterdam Int School lucht

Stenen met perforatie op maat

Een duurzame oplossing

Voor onze geperforeerde gevelstenen hebben we minder grondstoffen nodig. Dit zorgt er ook voor dat de droogtijd per steen aanzienlijk korter is. Marten: “Het ontwerp van de school bevat specifieke patronen in het metselwerk. Dat vraagt naast maatwerkstenen, ook aangepaste perforatie van de stenen. Want je wilt en mag de perforatie niet zien aan de buitenzijde van het pand. Om dit te realiseren hebben wij onze productie flexibel ingericht."

Amsterdam School

Gemêleerde kleuren en reliëfs 

In dit ontwerp is onze Dollardsteen toegepast in diverse formaten. De sobere uitstraling van de steen past mooi bij het gewenste beeld van de architect. Dankzij de gemêleerde kleur en de wisselende reliëfs in het metselwerk is een prachtige gevel ontstaan.

Gebruikte stenen

Amsterdam Int School close-up

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen