Woonwijk Helpermaar

Groningen-Zuid

In het zuidelijke deel van Groningen bevindt zich de nieuw ontwikkelde woonwijk Helpermaar. De ongeveer 350 woningen zijn ontworpen door KuiperCompagnons. Ze variëren van royale villa's tot moderne rijwoningen en ruime twee-onder-een-kapwoningen. Allemaal met een eigen identiteit dankzij verschillende stijlelementen en kleuren. In samenwerking met Rottinghuis' Aannemingsbedrijf hebben wij de gevelstenen geleverd voor drie typen rijwoningen.

WALTER FRISART FOTOWERK 850 0140 1920Px72dpix75 10
WALTER FRISART FOTOWERK 850 0130 1920Px72dpix75 8

De gewenste uitstraling

Met onze voorraadcollectie

Marten: “Populaire stenen waar veel vraag naar is hebben we altijd op voorraad, dat is onze Standaardcollectie. Is er veel vraag naar een bepaalde maatwerksteen, of zien we een trend in de markt, dan breiden we onze Standaardcollectie daarmee uit. Zo weten we zeker dat er altijd snel een passende steen voor ieder project beschikbaar is. Deze stenen zijn leverbaar als mix, maar kunnen ook individueel het gewenste effect bieden.” Bij dit project heeft de aannemer daarom gekozen voor stenen uit de Standaardcollectie: één steensoort voor ieder woningtype. Mooi passend bij de uitstraling van de wijk en de bestaande bebouwing.

WALTER FRISART FOTOWERK 850 0140 1920Px72dpix75 10

Ieder woningtype een eigen steen

De Stadsvilla's, gekenmerkt door hun spierwitte kozijnen, zijn voorzien van de glad glimmende Saturnus. Voor de gele woningen met uitstekende stenen is gekozen voor de RRK Geel. Het sluitstuk van het project wordt gevormd door de twee-onder-een-kapwoningen. Die zijn uitgerust met de donkerbruin glimmende Dollard en stucwerk. Marten: “De stenen zijn alle drie anders maar passen onderling bij elkaar. Zo benadrukken ze het eigen karakter van de woningtypen, én dragen ze bij aan de eenheid in de wijk.”

Projectgegevens

  • Project: Koopwoningen – Diverse fases Woonwijk “Helpermaar” te Groningen
  • Opdrachtgever: VolkerWesselsVastgoed te Amersfoort
  • Architect: KuiperCompagnons te Rotterdam
  • Aannemer: Rottinghuis te Groningen
  • Handelaar: Stenenmarkt.com te Hedel
  • Locatie: Belcamposingel / Vasalislaan te Groningen

Gebruikte stenen

WALTER FRISART FOTOWERK 850 0111 1920Px72dpix75 3

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen