Woonzorgcentrum

Leeuwarden

Tegenover het Medisch Centrum Leeuwarden is een nieuwe, veilige woonomgeving gebouwd. Het ontwerp bestaat uit gevels met een grote diversiteit aan kleuren en structuren. Houben Architectuur (destijds Weeda van der Weijden) legde hun specifieke wensenlijst bij ons neer. Samen hebben we precies het gewenste eindresultaat gecreëerd.

Woonzorgcentrum Leeuwarden vooraanzicht
Woonzorgcentrum Leeuwarden mix

Uitstraling op basis van kleur

Specificaties voor rijke detaillering

Samen met de architect hebben wij de kleuren uit het ontwerp omgezet naar realiteit. De ontwikkeling van proefstenen was hierin belangrijk. Pieter Jan: “De basis van alle gevelstenen in dit project is de kleur. Door te testen ontdekken wij wat productietechnisch mogelijk is, en ziet én ervaart de klant wat het eindresultaat kan zijn. Op basis van de definitieve kleuren zijn we de diepte ingegaan: iedere steen heeft zijn eigen structuur, afwerking, afmetingen en details gekregen. Dit geeft de gevel een zorgvuldige en rijke detaillering."

Woonzorgcentrum Leeuwarden zijaanzicht en buitenruimte

Aanpassingen in productie

Pieter Jan: “De grote diversiteit aan kleuren en formaten in dit project was een productietechnische uitdaging. Eentje die we met veel enthousiasme zijn aangevlogen. De stenen die we hebben ontworpen en geproduceerd zijn precies zoals de architect het wilde. Met recht zijn alle toegepaste gevelstenen Specials te noemen. Dit soort projecten voeren we dolgraag uit.”

Gebruikte stenen

Woonzorgcentrum Leeuwarden detail

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen