Duurzamere

Bedrijfsvoering

Om nu en voor de komende generaties gevelstenen te kunnen blijven produceren, is het belangrijk dat we verantwoord omgaan met onze omgeving en beschikbare grondstoffen. Daarom zijn wij continu op zoek naar manieren om onze bedrijfsvoering te verduurzamen. Op alle vlakken van onze organisatie.

Restwarmte Van Bakken Gevelstenen

Gebruik restwarmte

In onze oven bakken wij de gevelstenen op meer dan 1.000 graden. Dit levert een hoop restwarmte op. Deze warmte hergebruiken we tijdens het droogproces in onze drogerij. Op die manier besparen we energie. Met behulp van software blijven we dit proces optimaliseren. Zo vangen we piekmomenten op en verdelen we de aanwezige warmte in de toekomst nog efficiƫnter.

Groninger Klei

Regionale kleiwinning

Onze gevelstenen maken wij van Groninger zeeklei, afkomstig uit de Dollardpolders en het Hogeland. Hiermee elimineren we transportstromen. Na het afgraven brengen we de gebieden weer terug in hun originele staat. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van natuurgebieden en de biodiversiteit in Groningen.

Recyclebare Verpakkingen Strating

Recyclebare verpakking

De gevelstenen ontladen we op pallets. Voor de veiligheid en stabiliteit dekken we deze af met een hoes. Hiervoor gebruiken we graag onze stretchhoezen, want die trekken we er eenvoudig omheen. Zo komt er geen brander aan te pas. Dankzij minimale bedrukking is de verpakking recyclebaar. Wil je helemaal geen afval op locatie? Dan leveren we de stenen als Hulo pakket: zonder pallet en hoes.

Led verlichting Strating Gevelsteenmeesters

Stap voor stap duurzamer

  • Op onze daken ligt 14.000 m2 aan zonnepanelen
  • Onze breekstrippen en Dinkelstenen maken we met minder klei en minder gas
  • De fabriek is volledig voorzien van ledverlichting
  • Wij werken aan circulaire bouwmethoden, samen met andere partijen
Klei In Hal Strating

Benieuwd

hoe wij onze gevelstenen produceren?

Bekijk het productieproces