Schoolgebouwen Winkler Prins

Veendam

In opdracht van gemeente Veendam zijn twee nieuwe schoolgebouwen voor Winkler Prins ontworpen en gerealiseerd. Samen met het huidige pand vormt de onderwijslocatie een duurzaam, toekomstbestendig leer- en sportpark. Met het architectenbureau, 19 het atelier, hebben wij al vaker mooie projecten uitgevoerd. En dankzij de wens om het nieuwe schoolgebouw met lokale partijen te ontwikkelen was de samenwerking nu weer snel rond.

Veendam Winkler Prinsschool 851 3885 1920Px72dpix75 1
Veendam Winkler Prinsschool 850 1710 1920Px72dpix75 3

Twee nieuwe gebouwen

Samen verschillend.

Door de opdeling van de gevel ontstaan verschillende Groninger ‘pandjes’. Door de verschillende metselwerkpatronen en dakvormen is dit extra zichtbaar. Het resultaat: nieuwe gebouwen die toch duidelijk familie van elkaar zijn. Marten: “Op basis van dit ontwerp hebben we samen met de architect passende stenen gekozen en ontworpen. We hebben een mix gemaakt van Groninger rode stenen, met een hoofdrol voor onze Oudeschans. De verschillen tussen de formaten en structuren, aangevuld met strooistenen creëren samen de uitstekende verfraaiing in de gevel.”

Veendam Winkler Prinsschool 851 3901 1920Px72dpix75 4

Maatwerkstenen dankzij doorontwikkeling

Marten: “Vanaf de start van het project hebben wij meegedacht over wat er technisch mogelijk is. Met altijd de vraag voorop: hoe kunnen we de wens van de architect vertalen naar beeld?” Het resultaat is een hoop maatwerk. Aan de basis daarvan staan stenen uit onze maatwerkcollectie. We hebben deze doorontwikkeld met kleine aanpassingen in kleur en structuur. Net zo lang tot het eindplaatje voldeed aan het beeld dat de architect voor ogen had.

Gebruikte stenen

Veendam Winkler Prinsschool 851 3901 1920Px72dpix75 4

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen