The Market Hotel

Groningen

Hotel Grote Markt, gelegen aan de Grote Markt in Groningen tegenover het stadhuis, is een ontwerp van de Berlijnse architect Thomas Müller van Müller-Reimann Architekten. Het hotel combineert historische trapgevels met eigentijdse architectuur. De traditioneel gemetselde gevel was oorspronkelijk ontworpen met Duitse stenen, maar uiteindelijk gerealiseerd met gevelstenen van Strating.

Market Hotel Groningen
Market Hotel Groningen referentie

Gevelstenen uit Groningen

Voor de juiste kwaliteit

Wij zijn in beeld gekomen toen de wens werd uitgesproken om tóch met een lokale leverancier te werken. Daarvoor zijn de gemeente, architect, aannemer (Rottinghuis') en opdrachtgever samen bij de fabriek in Oude Pekela geweest: “De Nederlandse maatvoering van gevelstenen, het Waalformaat, paste beter bij het ontwerp. Bovendien zijn onze stenen duurzamer, vanwege hun wateropname die voldoet aan de eisen voor hoogbouw. En onze stenen zijn maatvast. Al met al konden wij beter voldoen aan het beeld dat zij voor ogen hadden.”

Referentie Market Hotel Groningen

Stenen op maat voor details

Gedurende het traject kom je altijd details tegen in het ontwerp die vragen om een maatwerksteen. Pieter Jan: “Samen met de opdrachtgever bespreken we mogelijke aanpassingen. Bij dit project zit er bijvoorbeeld veel reliëf in de gevel, waardoor bij sommige stenen de perforatie zichtbaar werd. Voor deze plekken hebben we gevelstenen met aangepaste perforatie ontwikkeld.” 

Projectgegevens

  • Project: The Market Hotel te Groningen
  • Opdrachtgever: VolkerWesselsVastgoed voor WestCord Hotels
  • Architect: Muller Reimann Architecten te Berlijn , bouwkundig uitgewerkt door De Zwarte Hond Architecten te Groningen
  • Aannemer: Rottinghuis Groningen
  • Handelaar: Stenenmarkt.com te Hedel
  • Locatie: Grote Markt 31 te Groningen

Gebruikte stenen

Referentie Market Hotel Groningen

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen