Transformatiegebied

Amsterdam

De Vrije Kade is een transformatiegebied in Amsterdam. Het voormalige bedrijventerrein is vandaag de dag een levendige woonwijk, met een stedelijke en industriële opzet. Vanaf het moment dat het ontwerp definitief was heeft architect Jeroen Atteveld, heren 5 architecten, ons betrokken bij de zoektocht naar de perfecte stenen.

Nieuwbouwwoningen En Appartementen Vrije Kade
Nieuwbouwwoningen En Appartementen Amsterdam

Acht type maatwerkstenen

Voor kleurovergangen en speciale formaten

Vanwege de grote diversiteit aan gebouwen hebben we in dit project acht verschillende stenen toegepast. Zo wilde de architect graag een gevel met een variatie van roomwit naar bruin. Een diversiteit aan speciaal ontworpen stenen laat heel nauwkeurig deze overgang zien. En daar waar extra grote stenen wenselijk waren hebben we ons productieproces aangepast: met een klein hapje uit de steen is de grip verkleind. Zo hebben metselaars niet alleen meer grip, maar voldoen de stenen ook aan de Arbo afspraken.

Penanten met de hand gekleurd

De gevel met witte stenen omvat uitstekende penanten. Tijdens het productieproces zijn alleen de zijkanten van deze stenen voorzien van de witte kleur. Om het beeld te creëren dat de architect voor ogen had zijn deze stenen in de fabriek aan de onderzijde met de hand gekleurd. 

Gebruikte stenen

Nieuwbouwwoning Appartement

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen