Horeca- en woonplek Merckt

Groningen

Merckt ligt aan de Markt, in de historische binnenstad van Groningen. Het zorgvuldig samengestelde kleurenpallet en de karakteristieke bogen zijn ontworpen door architect Powerhouse Company, geïnspireerd door de nabijgelegen Martinitoren. Om de bouw logistiek mogelijk te maken, zijn de gevels prefab gefabriceerd door Hibex. In opdracht van Plegt Vos hebben wij op maat gemaakte steenstrips geleverd, met precies de juiste kleurstelling.

Merckt Groningen stenen
Merckt Groningen referentie

Steenstrips met maatwerk hoeken

Voor prefab toepassing

De gevelelementen rondom het raamwerk lopen schuin naar binnen. Hierdoor ontstaan hoeken van 45 graden. Dit vraagt om maatwerk. Pieter Jan: “De gevelelementen zijn als betonnen mallen voorbereid in de fabriek. Onze taak was om strips te produceren die perfect in deze hoeken passen. Dit was een uitdaging, maar door aanpassingen in ons productieproces zijn we hierin uitstekend geslaagd.”

Merckt Groningen

Gevelstenen uit de regio

Wij rijden het hele land door met samples van onze stenen. De gevelstenen zien en voelen helpt bij het maken van een weloverwogen keuze. In dit geval zijn de architect en aannemer samen bij ons in Oude Pekela geweest. Pieter Jan: “Er is bewust gekozen voor een regionale samenwerking. Een duurzame keuze, met als bijkomend voordeel dat je elkaar snel kunt opzoeken.”

Projectgegevens

  • Project: “Merckt” te Groningen 18 Luxe Appartementen + 1700 m2 horeca “Wijck”
  • Opdrachtgever: MWPO Groningen
  • Architect: Powerhouse Company te Rotterdam
  • Aannemer: Plegt Vos Noord te Assen
  • Handelaar: BMN te Assen
  • Locatie: Grote Markt 33 te Groningen

Winnaar van de NEPROM Prijs 2021

Gebruikte stenen

Merckt Groningen

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen