Nieuwbouwappartementen

Groningen

Aan de Johannes Vermeerstraat hebben oude woningen plaatsgemaakt voor nieuwbouwappartementen. 58 wooneenheden zijn verdeeld over twee woongebouwen: De Dame en De Dienstbode. Deze namen zijn een verwijzing naar het gelijknamige schilderij van de kunstenaar Johannes Vermeer. Geïnspireerd door de belangrijkste elementen in dit schilderij zijn de gebouwen elk ontworpen met een eigen kleur: blauw en geel.

Appartement Groningen
Nieuwbouwappartementen Groningen

Twee gebouwen met een eigen uitstraling

Gekleurde voegen

Als lokale partij hebben wij meegedacht over de mogelijkheden om deze kleurwens van de architect waar te maken. In beide gebouwen is de steen 'VTS Liverpool' toegepast. Toch is in het eindresultaat een duidelijk kleurverschil zichtbaar. Marten: “De Dame heeft een gele voeg, De Dienstbode een blauwe. Deze opvallende kleuren zie je overduidelijk terug wanneer je naar de gebouwen kijkt. Een mooi voorbeeld van de impact van een gekleurde voeg.”

Stenen Niewbouwappartementen Groningen

Schijnvoegen benadrukken kleurverschil

Om het kleurverschil te versterken hebben we de gevelstenen geproduceerd met een schijnvoeg. Zo zijn de stenen maatvast te verwerken door het metselbedrijf en komt de kleur van de voeg nog prominenter naar voren. Het concept is ook doorgevoerd in de plafonds van de beide gebouwen. Marten: “Hiervoor hebben we de steen uitgevoerd in twee andere formaten en verwerkt als steenstrips. Zo zie je de opvallende kleuren van de beide gebouwen aan alle zijden terug: de voegen komen hier echt tot hun recht.”

Gebruikte stenen

Appartementen Groningen

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen