Wooncomplex

Amsterdam

Niet ver van het iconische Museum Het Schip vind je het recent gebouwde Startblok Wormerveerstraat. Een pand dat grenst aan een historisch monument van de Amsterdamse School-architect Michel de Klerk. Omgeven door nog veel meer gebouwen in deze bouwstijl kon Startblok niet achterblijven. KENK Architecten deed bij het ontwerp daarom eer aan de expressionistische stijl. Steenhandel Gelsing legde de vraag voor een passende oranjerode steen bij Strating neer.

Amsterdam Wormerveerstraat vooraanzicht
Amsterdam Wormerveerstraat referentie

Mix voor de perfecte uitstraling

De Amsterdamse School

Om tot de perfecte gevelsteen voor dit project te komen zijn er veel stenen gemixt en getest. Pieter Jan: “We hebben stenen uit ons assortiment gecombineerd op panelen, telkens met verschillende samenstellingen en verschillende verhoudingen, om echt te zien of het aansloot bij de vraag.” Uiteindelijk is gekozen voor Glad Oud Gronings Kolen en Glad Oranje Royal. Pieter Jan: “Het kleurverschil tussen beide steensoorten is minimaal, maar wel net de finishing touch.”

Amsterdam Wormerveerstraat referentie

Maatvaste massieve penanten

De penanten zijn in de fabriek als prefab-kolommen voorbereid. Maatvastheid is daarbij een belangrijke vereiste: de twee steenvarianten moeten precies even groot zijn, zodat het voorbereide werk perfect in het eindresultaat past. Om het plaatje compleet te maken zijn de bovenste en onderste penanten massief (dicht) geproduceerd.

Gebruikte stenen

Stenen Amsterdam Wormerveerstraat

Een eigen uitstraling

Met unieke formaten, kleuren en texturen

Benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze stenen voor jouw project? Binnen de kaders van jouw wensen, eisen en budget laten we je dit zien. En ervaren.

Sample aanvragen